Zarówno sklepy, jak i profesjonalne lokale gastronomiczne wymagają stosowania nowoczesnych, niezawodnych urządzeń gastronomicznych. Dzięki nim, codzienna praca przebiega szybko i sprawnie. Doskonałym przykładem są krajalnice gastronomiczne, które umożlwiają szybkie i wygodne krojenie produktów spożywczych. Niezwykle ważne jest, aby były one nie tylko proste w działaniu, ale także bezpieczne.
Profesjonalne krajalnice sklepowe służą m. in. do krojenia sera i wędlin. Są one najczęściej spotykane w sklepach spożywczych i mięsnych, gdzie krojenie odbywa się na życzenie klienta. Bardzo istotne jest, aby urządzenia te działały szybko i niezawodnie, co zapobiega tworzeniu się kolejek w sklepie. Krajalnice do sera i wędlin doskonale sprawdzą się także w restauracjach i innych lokalach gastronomicznych.
Z kolei w profesjonalnej piekarni czy w sklepach piekarniczych niezbędne są nowoczesne krajalnice do pieczywa, które umożliwiają wygodne krojenie chleba. Warto zadbać o wybór wysokiej jakości urządzeń, dzięki czemu będziesz mógł kroić dowolny rodzaj chleba, wybrać odpowiednią grubość kromki oraz inne ważne parametry.
Na poniższych materiałach wideo możesz zobaczyć jak działają poszczególne krajalnice gastronomiczne.
Krajalnica do sera i wędlin Ma-Ga 110p:
- nóż, pokrywa noża i płyta oporowa pokryte teflonem,
- uniwersalne zastosowanie,
- prosta i bezpieczna obsługa,
- podwieszany system prowadnicy stołu.
Krajalnica automatyczna Ma-Ga A912:
- wysoka wydajność,
- solidna i wytrzymała,
- licznik krojonych plastrów,
- automatyczny wyłącznik po skrojeniu wymaganej liczby plastrów.
Profesjonalna krajalnica do mięsa Hendi:
- osłona na nóż i główna osłona - bardzo bezpieczna obsługa,
- wydajny silnik,
- wbudowana ostrzałka,
- prosty demontaż i łatwe czyszczenie.
Krajalnica do pieczywa Lozamet:
- krojenie wszystkich typów pieczywa,
- hartowane noże ze stali nierdzewnej,
- podnoszona rama nożowa,
- załadunek i odbiór pieczywa od frontu,
- możliwość ciągłej, wielogodzinnej pracy.