9 czerwca 2017
Funkcjonalne urządzenia i maszyny to podstawowy element wyposażenia sklepów i lokali gastronomicznych. Na wyposażeniu cukierni, lodziarni czy kawiarni niezbędne są wysokiej jakości maszyny cukiernicze oraz urządzenia do lodów. Niezwykle ważne...
Blog gastronomiczny
2 czerwca 2017
Kawa to współcześnie jeden z najchętniej wybieranych napojów przez konsumentów. Jest ona doskonała podczas spotkań towarzyskich oraz w wielu innych sytuacjach. Aby jej smak i zapach był zawsze wspaniały, należy zadbać o odpowiednie urządzenia...
19 maja 2017
Kiedy rozpoczyna się prawdziwa wiosna, w gastronomii rozpoczyna się zwiększony sezon sprzedaży lodów. Aby w pełni wykorzystać ten okres, należy wykonać szereg działań, mogących zapewnić satysfakcjonujące wyniki sprzedaży. Jednym z...
12 maja 2017
Jeśli zadamy sobie pytanie, gdzie ówcześnie ludzie spędzają najwięcej czasu, to odpowiedź wydaje się jasna. Jeśli dodamy do tego kwestię, co jest głównym źródłem wyszukiwania informacji, wszystko staje się jeszcze bardziej klarowne....
8 maja 2017
Dobrze znane powiedzenie głosi, że "jeżeli masz słaby produkt i dobry marketing, to sprzedasz jeden raz, natomiast jeśli masz dobry produkt i słaby marketing, to nie sprzedasz ani razu". Podobnie rzecz ma się w branży gastronomicznej. Zarówno w...
28 kwietnia 2017
Początek maja wiąże się dla wielu z nas z długim weekendem, który najczęściej przeznaczamy na odpoczynek wśród rodziny i znajomych. Ten czas to także ważny okres w branży gastronomicznej. Początek piątego miesiąca roku rozpoczyna na dobre sezon...
24 marca 2017
Jeżeli chcesz osiągnąć satysfakcjonujące Cię rezultaty w sprzedaży swoich towarów, musisz odpowiednio je zaprezentować klientom. Przy sprzedaży ciast, tortów oraz innych wyrobów cukierniczych, niezwykle ważna jest ich właściwa ekspozycja. W tym...
3 marca 2017
Przy funkcjonowaniu profesjonalnej restauracji, kawiarni oraz innych lokali gastronomicznych, bardzo ważna jest odpowiednia komunikacja z klientami. Pozwala to Twoim gościom wypowiedzieć się na temat jakości świadczonych usług, obsługi, wyglądu...
17 lutego 2017
Na wyposażeniu sklepów i lokali gastronomicznych niezwykle ważną rolę pełnią odpowiednio dobrane meble. Zarówno w części sprzedażowej, jak i w kuchni oraz na zapleczu, powinny się znajdować solidne i wytrzymałe meble. W tym celu doskonale...
10 lutego 2017
Aby skutecznie sprzedawać lody w kawiarni, cukierni czy innych sklepach i lokalach gastronomicznych, niezbędne jest odpowiednie wyposażenie takiego obiektu. Z pewnością faktyczny smak oferowanych przez Ciebie produktów jest niezwykle ważny,...
7 lutego 2017
Chciałbyś w pełni zadowolić swoich klientów? Jeśli prowadzisz lokal, w którym oferujesz tzw. "fast foody", nie możesz zapominać o jakości oferowanych produktów. W zamyśle, tego typu obiekty oferować mają przede wszystkim jedzenie przygotowywane...
30 stycznia 2017
Pizzeria to jeden z najbardziej popularnych i lubianych typów lokali gastronomicznych. Ze względu na dużą liczbę tych miejsc - zwłaszcza przy sporej konkurencji w dużych miastach - niezbędne jest wykonanie czynności, które pozwolą wyróżnić się...
20 stycznia 2017
Chciałbyś dopasować się do coraz większych wymagań klientów? Dobrym pomysłem może być wprowadzenie zimowych akcentów. Jednym z najbardziej popularnych rozwiązań jest zastosowanie zimowego menu. Tego typu działanie to nie tylko akcja...
13 stycznia 2017
Osoby zarządzające obiektami handlowymi powinny w pewnych sytuacjach wcielić się w rolę klienta. Dotyczy to w szczególności sklepów i lokali gastronomicznych, np. restauracji czy kawiarni. Wchodząc w rolę klienta, łatwo można zorientować się...
5 stycznia 2017
Chciałbyś mieć pewność, że klienci Twojego lokalu będą mieli dostarczone smaczne posiłki, a Twoi pracownicy będą mogli pracować w kuchni przy pomocy nowoczesnych, niezawodnych narzędzi? W tym celu powinieneś pamiętać nie tylko o maszynach i...
16 grudnia 2016
Ostatni miesiąc roku niezmiennie kojarzy się w Polsce głównie ze świętami Bożego Narodzenia. Świąteczny klimat i wystrój obecny jest nie tylko w domach, ale także niemal we wszystkich miejscach publicznych. W tym miejscu warto zadać sobie...
25 listopada 2016
Prowadząc restaurację, kawiarnię lub inny lokal gastronomiczny, nie możesz osiadać na laurach. Nawet jeśli przez Twój lokal przewija się spora liczba zadowolonych klientów, powinieneś dołożyć wszelkich starań, aby nieustannie tę liczbę...
17 listopada 2016
Jeśli oferujesz klientom produkt, to Twoim celem jest sprzedać go jak najwięcej. Aby osiągnąć ten cel, musisz zaplanować wiele istotnych rzeczy. Jedną z najistotniejszych jest odpowiednia prezentacja Twojego produktu. Duże znaczenie ma to w...
9 listopada 2016
Specyfika położenia Polski na mapie świata sprawia, że od listopada do lutego przez większą część dnia panuje zmrok. Wielu z nas popada z tego powodu w jesienno-zimową depresję, pojawia się pogorszenie nastroju i apatia. Jest to jednak okres,...
4 listopada 2016
Jeśli chcesz, aby Twój lokal gastronomiczny był odpowiednio wypromowany i lubiany przez klientów, to powinieneś wykorzystać możliwości jakie daje internet. Współcześnie, najwięcej czasu internauci spędzają na portalach społecznościowych, które...