Tom-Gast/
Patelnia do naleśników Carbone plus 26 cm

Patelnia do naleśników Carbone plus 26 cm

kod produktu: 0017975, producent: Tom-Gast

126,64 zł netto
155,76 zł brutto
Ilośćszt.

Dostawa od: 24,60 zł

Chwilowo niedostępny

Ocena produktu: 3.3
Na podstawie 3 opinii
Skontaktuj się z nami
Potrzebujesz pomocy?
Skontaktuj się z nami

telefon: (+48) 696 893 705

pn.- pt. 9:00 do 17:00

Tagi:#garnki i patelnie

Opis produktu

Patelnia do naleśników Carbone plus 26 cm Tom-Gast D-5120-26

Wymiary:

wysokość: 1,5 cm
średnica: 26 cm
grubość: 2,5 mm

·         Stal jest najlepszym metalem do smażenia chrupiących, smacznych naleśników

·         Krótkie ścianki pozwalają na łatwe podrzucenie i odwrócenie naleśnika

·       Zgrzewany uchwyt


UŻYTKOWANIE STALOWYCH PATELNI CARBONE i CARBONE PLUS

HARTOWANIE

  • Zagotuj w patelni filiżankę wody z obierkami od ziemniaków. Gotuj przez 15 min. Wylej obierki i wypłucz patelnię.
  • Zalej patelnię cienka warstwą oleju i smaż go przez parę minut.
  • Ściągnij patelnię z ognia i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem.


CZYSZCZENIE PO KAŻDYM UŻYCIU
1)
Myj patelnię w gorącej wodzie. Używaj tylko kilku kropli płynu do mycia naczyń jeśli to naprawdę konieczne
2)
Wypłucz.
3)
Nasmaruj patelnię kilkoma kroplami oleju przed odłożeniem go na półkę.

Dobra stalowa patelnia to taka, która była zahartowana i która ma czarne przebarwienia po kilku użyciach. Zmiana koloru stali jest normalną reakcją stali na kontakt z wysoką temperaturą.

RADA
Żeby pozbyć się jakiegokolwiek osadu używaj nie zbyt ostrej ściereczki.
Nie zamaczać.
Rozgrzej dobrze patelnię przed smażeniem.

Opinie kupujących
  • Jak oceniasz ten produkt?