Patelnia do naleśników Carbone plus 26 cm
kod produktu: 0017975, producent: Tom-Gast
Dostawa od: 24,60 zł
Chwilowo niedostępny
telefon: (+48) 696 893 705
pn.- pt. 9:00 do 17:00
Patelnia do naleśników Carbone plus 26 cm Tom-Gast D-5120-26
Wymiary:
wysokość: 1,5 cm
średnica: 26 cm
grubość: 2,5 mm
· Stal jest najlepszym metalem do smażenia chrupiących, smacznych naleśników
· Krótkie ścianki pozwalają na łatwe podrzucenie i odwrócenie naleśnika
· Zgrzewany uchwyt
UŻYTKOWANIE STALOWYCH PATELNI CARBONE i CARBONE PLUS
HARTOWANIE
- Zagotuj w patelni filiżankę wody z obierkami od ziemniaków. Gotuj przez 15 min. Wylej obierki i wypłucz patelnię.
- Zalej patelnię cienka warstwą oleju i smaż go przez parę minut.
- Ściągnij patelnię z ognia i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem.
CZYSZCZENIE PO KAŻDYM UŻYCIU
1)Myj patelnię w gorącej wodzie. Używaj tylko kilku kropli płynu do mycia naczyń jeśli to naprawdę konieczne
2)Wypłucz.
3)Nasmaruj patelnię kilkoma kroplami oleju przed odłożeniem go na półkę.
Dobra stalowa patelnia to taka, która była zahartowana i która ma czarne przebarwienia po kilku użyciach. Zmiana koloru stali jest normalną reakcją stali na kontakt z wysoką temperaturą.
RADA
Żeby pozbyć się jakiegokolwiek osadu używaj nie zbyt ostrej ściereczki.
Nie zamaczać.
Rozgrzej dobrze patelnię przed smażeniem.