23 marca 2022
[image id=1]
Gałkownice to podstawowe akcesoria w każdej lodziarni. Są niezbędne do sprawnego serwowania deserów. Gałkownice o odpowiednio dobranej pojemności pozwalają właścicielom i menedżerom również na oszacowanie ile porcji lodów...
Blog gastronomiczny
Poznaj nowości w gastronomii, zdobywaj wiedzę, bądź na bieżąco razem z nami na benler.pl
7 marca 2022
[image id=1]
Polacy uwielbiają lody. Jemy ich około 5 kg rocznie! I choć nadal najchętniej wybieramy klasyczne smaki, jak wanilia, czekolada, śmietanka czy bakalie, to coraz częściej decydujemy się również na eksperymenty i szukamy w lodach...
1 marca 2022
[image id=1]
Maszyny do lodów to serce każdej lodziarni i cenne wyposażenie kawiarni oraz cukierni. Dobrze dobrane pomagają nie tylko osiągnąć planowany przychód, ale także przygotować lody, które staną się znakiem rozpoznawalnym lokalu i...
18 grudnia 2021
Sumiennie i profesjonalne stworzony projekt technologiczny zaplecza gastronomicznego to klucz do dobrze funkcjonującego lokalu. Goście zwracają uwagę przede wszystkim na wystrój wnętrza, jakość obsługi i smakowitość dań, lecz to, co dzieje się...
21 października 2021
Stal nierdzewna cieszy się dużą popularnością od lat. Współcześnie trudno wyobrazić sobie profesjonalne lokale gastronomiczne bez wyposażenia wykonanego ze stali nierdzewnej: naczyń, blatów i całych mebli. Dlaczego materiał ten jest tak często i...
21 sierpnia 2020
W punktach handlowych, podobnie jak w wielu innych zakładach pracy, obowiązują określone zasady BHP. Od ich przestrzegania często zależy zdrowie, a nawet życie samych pracowników sklepu, jak również klientów. Szczególna odpowiedzialność w tym...
5 stycznia 2020
Chcąc zagwarantować swoim klientom najwyższą jakość, zarówno świadczonych usług, jak i sprzedawanych produktów, zdecydowanie nie należy oszczędzać na wyposażeniu sklepu spożywczego. Bez względu na charakter prowadzonej działalności odpowiednie...
16 listopada 2017
Chcesz trwale i mocno wbić się w pamięć swoich klientów? Pamiętaj, że czasami wystarczy do tego jeden element. Dzięki niemu możesz zadziałać również na tych, którzy jeszcze Cię nie odwiedzili.
Zarówno w gastronomii, jak i w innych dziedzinach...
10 listopada 2017
Profesjonalne urządzenia grzewcze to niezbędny element wyposażenia każdego lokalu gastronomicznego. Są one równie istotne w okresie letnim, jak i zimowym - przecież Twoi klienci zawsze oczekują odpowiednio przygotowanych posiłków. Inną sprawą jest...
3 listopada 2017
Otwierasz sklep czy lokal? Remontujesz? Zmieniasz koncepcję? Wszystkie te działania łączą się często z wymianą sprzętu gastronomicznego. W tym momencie warto się zastanowić nad doborem urządzeń. Jedną z najważniejszych decyzji jest dokonanie...
6 października 2017
Profesjonalne urządzenia znajdujące się w lokalach gastronomicznych wymagają odpowiedniej dbałości. Jeżeli zależy Ci na tym, aby działały one prawidłowo, to musisz stale dbać o ich stan techniczny. Jednym z najważniejszych zabiegów jest...
3 października 2017
Z pewnością wielu z Was spotkało się z sytuacją, kiedy chcieliście odwiedzić jakiś lokal, ale było to wtedy to niemożliwe. Jak się później okazało, spowodowane to było trwającą lub wkrótce rozpoczynającą się tam imprezą zamkniętą. W takich...
8 września 2017
Jeżeli zastanawiasz się nad pytaniem postawionym w tytule, to mamy dla Ciebie proste rozwiązanie. Aby skutecznie sprzedawać pieczywo, należy do tego stworzyć odpowiednie warunki. Składa się na to wiele różnego rodzaju działań, których końcowym...
1 września 2017
Współcześnie coraz większą wagę przykłada się do ekspozycji produktów spożywczych. Dotyczy to zarówno sklepów, jak i lokali gastronomicznych. W tym celu doskonale sprawdzają się różnego rodzaju urządzenia, które umożliwiają doskonałą...
25 sierpnia 2017
Decydując się na otwarcie lokalu gastronomicznego, stajesz przed podjęciem wielu decyzji, które będą miały bardzo duży wpływ na jego funkcjonowanie. Jedną z najważniejszych kwestii jest dobór wyposażenia takiego lokalu. Jest to niezwykle...
22 sierpnia 2017
Okres wakacyjny to szczególny czas w ciągu każdego roku kalendarzowego. Wyjątkowość tego okresu przejawia się także w działalności branży gastronomicznej. W ciągu 3-4 miesięcy letnich, począwszy od czerwca do września, lokale gastronomiczne...
7 lipca 2017
Przygotowywanie oryginalnych wypieków wymaga zastosowania odpowiednich akcesoriów. Niezależnie od tego, czy odbywa się to w profesjonalnej cukierni czy też w domowych warunkach, warto zadbać o dobór właściwego sprzętu. Współcześnie, cukiernicy...
4 lipca 2017
Zarówno sklepy, jak i profesjonalne lokale gastronomiczne wymagają stosowania nowoczesnych, niezawodnych urządzeń gastronomicznych. Dzięki nim, codzienna praca przebiega szybko i sprawnie. Doskonałym przykładem są krajalnice gastronomiczne, które...
23 czerwca 2017
Odpowiednie urządzenia grzewcze to niezbędny element wyposażenia każdego lokalu gastronomicznego. Warto zadbać, aby były one jak najwyższej jakości. Współczesne urządzenia grzewcze cechują się zastosowaniem nowoczesnych rozwiązań...
16 czerwca 2017
Sprzedaż lodów w cukierni, kawiarni czy lodziarni wymaga zastosowania nowoczesnych urządzeń. Pozwala to zarówno przechowywać lody w odpowiedniej temperaturze, a także efektownie eksponować je klientom. W tym celu doskonale sprawdzają się...